Возз’єднання Закарпаття з Радянською Україною: сучасна історіографія - Мищак, І. (Історіографічні дослідження в Україні, 2010)
У статті з’ясовується відображення в працях українських істориків проблеми возз’єднання Закарпатської України з Радянською Україною на заключному етапі Другої світової війни. Відзначається, що більшість авторів позитивно розцінюють цей процес, який сприяв об’єднанню українських етнічних територій у складі однієї держави, та доводять його право мірність.