Управління ризиками комерційного банку - Кривцун, І.М.; Кутник, О.І. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
З метою ефективного управління ризиками запропонований поділ банківських ризиків на: “традиційні”, тобто кредитні, депозитні, відсоткові, валютні, інфляційні ризики тощо; “нетрадиційні”, зумовлені спеціалізацією та диверсифікацією діяльності банку. Щодо традиційних ризиків є наявним достатньо потужний арсенал заходів впливу. Запропоновано як систематизацію заходів управління традиційними ризиками банку, так і окремі рекомендації щодо підвищення ефективності управління нетрадиційними банківськими ризиками.