О. М. Лазаревський в українському інтелектуальному середовищі - Світленко, С. (Історіографічні дослідження в Україні, 2010)
Висвітлюється інтелектуальне оточення українського історика О.Лазаревського. Розглядаються культурні й інтелектуальні впливи на формування його життєвий та творчий шлях.