Іван Михайлович Бондаренко: Біоісторичний нарис - Музичко, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2010)
Метою цієї статті є дослідження на широкій джерельній базі життєвого шляху та студії одеського історика Івана Михайловича Бондаренка (1873–1911). Головними джерелами для написання статті є матеріали персонального архіву І. Бондаренка, його друковані праці, матеріали діловодства навчальних закладів.