Циклічні візії історії в рецепції Лева Окіншевича - Ясь, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2011)
Висвітлюються поширення та циркуляцій циклічних теорій історії в другій половині ХІХ – першій половині ХХ ст. Розглядається рецепція циклічних візій історії, зокрема теорії А.Тойнбі, в студіях Л.Окіншевича.