Південноукраїнські історики та російська академічна еліта: етапи та напрямки співпраці у другій половині ХІХ – на початку XX ст. - Музичко, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2011)
У статті на широкій джерельній базі досліджено інфраструктурні та особисті зв’язки між південноукраїнськими істориками та академіками Санкт-Петербурзької (Російської) Академії наук впродовж другої половини ХІХ ст. – 1920-х років.