Російська історіографія сталінських репресій (кінець 1980-х – 2000-х рр.) - Терлецька, І. (Історіографічні дослідження в Україні, 2011)
В статті аналізується процес вивчення в Росії протягом кінця 1980-х – 2000 – х рр. політичних, соціальних, національних репресій за часів Й.Сталіна. Звертається увага на дискусійний характер сучасної історіографії сталінізму в Росії. Джерельну базу статті складають надруковані документальні джерела, монографії, наукова періодика.