До питання про представлення української історії в дидактичній літературі Російської Федерації - Батуріна, С. (Історіографічні дослідження в Україні, 2011)
В статті представлений огляд дидактичної літератури Російської федерації – шкільних та вузівських підручників з історії. Проаналізовано презентацію української історії у підручниках, охарактеризовано основні тенденції та стереотипи у висвітлення української минувшини.