Аналіз діяльності банків України у сфері фінансових інвестицій - Руденко, М.О. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
На підставі статистичних даних здійснено аналіз та надано рекомендації щодо проведення ефективної політики банків у сфері фінансових інвестицій. Обґрунтовано комплекс заходів у банківській сфері, а також дій держави, які потребують уточнення, теоретичного, методичного та практичного вирішення для стимулювання інвестиційної та інноваційної діяльності. Розглянуто міжнародний досвід інвестиційної діяльності банків, зокрема інвестування та вкладення коштів у різноманітні види цінних паперів.