Структурування життєздатного розвитку: аналіз підходів та дефініцій - Слава, С.С.; Бондаренко, В.М. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Дослідження охоплює теоретичний аналіз визначень сталого розвитку з метою ідентифікації вагових характеристик різних компонентів, оцінки значень, що вони в собі містять і які їм «присвоєні» різними авторами та громадами, та розуміння ролі управлінських підходів у сталому розвитку. У принциповій управлінській моделі, представленій в результаті дослідження, спільні цілі та об’єднаний менеджмент слугують для поєднання економічних, соціальних питань та проблем, пов’язаних з довкіллям.