Синтаксис в масштабі формування нового вектору розвитку військових документів у новітній історії українських збройних сил - Чолан, В.Я.; Петренко, В.О. (Культура народов Причерноморья, 2007)
У статті розглянуто проблему функціонування словосполучень у документах Збройних Сил України першої чверті ХХ сторіччя як стилістично маркованих синтаксичних засобів. Відображено взаємозв'язок мовних та позалінгвальних чинників формування військової підсистеми української загальнонаціональної мови. Дослідження виконано на матеріалі автентичних документів із фондів Центрального Музею Збройних Сил України.