Естетико-сакральні основи образності скіфського мистецтва та міфотворчості в культуротворчих процесах середньої, пізньої та фінальної бронзи Північного Причорномор’я - Бойчук, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Презентована нами робота є частиною апробації авторської концепції про домінування естетико- сакрального синкретичного механізму ґенези стародавніх етнокультур.