Динаміка чисельності населення Криму у 1959-2001 рр. (за матеріалами загальних переписів населення) - Субботіна, І.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Метою статті є визначення, на основі комплексного аналізу статистичних джерел, закономірностей і наслідків соціально-демографічних процесів, які відбувалися в Автономній Республіці Крим у другій половині ХХ – на початку ХХІ ст. Дане дослідження є спробою привернути увагу істориків до вивчення демографічного розвитку України та її регіонів.