Особливості вивчення української мови в умовах Криму: стан, тенденції та перспективи розвитку - Хайбуллаєва, Л.І. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета статті - висвітлення стану, тенденцій та перспектив розвитку рідно мовної освіти населення Криму, показ практичних кроків Української держави щодо забезпечення належного стану функціонування державної (української) мови в Автономній Республіці Крим як невід’ємному складникові території України.