Галузевий підхід до оцінки ризику банкрутства підприємств із використанням апарату нечіткої логіки - Калічава, Т.Б.; Бутиріна, В.М.; Манакова, Ю.Д. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета статті. Важливим напрямом удосконалення методу оцінки ризику банкрутства підприємства є формування набору окремих показників для кожного виду економічної діяльності, які є найбільш важливими і описують різні сторони ділового і фінансового життя підприємства. Наступним важливим етапом адаптації цього методу є зіставлення кожному показнику рівня його значимості для аналізу і розташування всіх показників в порядку убування їх важливості.