Державне регулювання системи факторів оцінки та мінімізації ризиків легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом в процесі фінансового моніторингу комерційних банків України - Патюта, І.М. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Основною ціллю данної статті є формулювання важливості впливу чітко визначених факторів, які впливають на процеси фінансового моніторингу в комерційних банків України. Виходячи з поставлених цілей, завданнями даної статті є розроблення моделі оцінки ризиків банківської установи щодо протидії легалізації коштів одержаних злочинним шляхом в системі внутрішньобанківського фінансового моніторингу, та використання в подальшому запропонованих стратегій управління наслідками даних ризиків.