Аналіз напрямків діяльності – запорука стійкої конкурентоспроможності птахівничого підприємства - Бурденюк, Т.Г. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою статті є формування стратегії ефективної, конкурентоспроможної фінансово -господарської діяльності птахівничого підприємства. Для досягнення поставленої мети необхідно, використовуючи методологію Бостонської консалтингової групи (ВСG) оцінити позицію підприємства на ринку, проаналізувати ряд характеристик його діяльності та визначити оптимальну стратегію. Для реалізації поставленого завдання в статті пропонується використати матрицю ВСG, інформаційною базою для котрого слугуватимуть дані про діяльність ПАТ «Тернопільська птахофабрика».