Витоки та репрезентація архетипу Матері в українському пісенному фольклорі Середньої та Нижньої Наддніпрянщини - Пуларія, Т.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета статті - проаналізувати витоки та характер репрезентації архетипу Матері в пісенному фольклорі Середньої та Нижньої Наддніпрянщини, тим самим визначивши місце досліджуваного архетипу в українській культурній матриці, символічні форми його актуалізації та їх національну й регіональну забарвленість.