Специфіка фольклоризації інструментальної музики композиторами Донеччини - Шаповалова, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
У статті послідовно розглядається проблема використання музичного фольклору композиторами Європи, де, з ХVІІ сторіччя відбувається процес становлення національних музичних культур. На історичному тлі різноманітних форм звертання до фольклору українськими композиторами, акцент робиться на специфіці фольклоризації інструментальної музики композиторами Донецької обласної організації композиторів Національної спілки композиторів України, яка полягає у спробах звертання як до українського національного фольклору, так і до музичного фольклору інших народів.