Сутність та механізми оптимізації програм міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу, що реалізуються в Україні - Шубіна, О.О. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою статті є розгляд програм міжнародної технічної допомоги, що надаються країнами Європейського співтовариства, проведення детального аналізу ефективності отримання Україною МТД на основі звіту Міністерства економічного розвитку і торгівлі щодо залучення міжнародної технічної допомоги та ресурсів міжнародних фінансових організацій; обґрунтування механізмів вдосконалення управління даними проектами.