Естетико-сакральний культуротворчий комплекс в ґенезі етнокультур Північного Причорномор’я в епохи неоліту, енеоліту та ранньої бронзи - Бойчук, В.В.; Калицька, Г.О. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Ця праця є елементом апробації втілення авторської концепції про домінування естетико-сакрального синкретичного механізму ґенези стародавніх етнокультур.