Лексико-семантичне поле любов : аксіологічний аспект (на матеріалі романів П. Загребельного) - Ходарєва, І.М. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Метою пропонованого дослідження є виявлення аксіологічного компонента значення у словах лексико-семантичного поля любов, опис засобів вираження оцінки на усіх рівнях мовної системи. Для досягнення поставленої мети передбачено виконання таких завдань – проаналізувати образні засоби художньої мови письменника в контексті виявлення аксіологічного компонента, виявити засоби вираження оцінки на різних рівнях мовної системи. Наукову розвідку здійснено на основі картотеки матеріалів з романів Павла Загребельного, що ілюструють своєрідність семантики одиниць лексико-семантичного поля любов.