Історико-географічна спадщина польського народу на території Південно-Східної України - Афанасьєв, О.Є. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Метою і завданням статті є дослідження суспільної місії польської громади на теренах ПдСУ, з’ясування чинників, історико-географічних передумов формування польської громади, їхньої ролі у формуванні промислового типу природокористування, притаманного сьогодні для регіону. Об’єктом дослідження є історична географія спадщини польської громади на теренах ПдСУ, зокрема, у Дніпропетровській області.