Математичне моделювання просторової організації поселень методами стохастичних броунівських фрактальних поверхонь та нечіткої логіки - Виклюк, Я.І. (Штучний інтелект, 2010)
Проведено аналіз досліджень у сфері фрактального моделювання урбанізованих територій. Розроблена методика моделювання просторової структури туристичних поселень на основі стохастичних броунівських поверхонь у нечіткому імовірнісному полі. Апробація розробленої моделі на реальних об’єктах підтвердила високий рівень адекватності і точності.