Региональный эколого-геохимический анализ влияния тяжелых металлов промышленных отходов на состояние окружающей среды Украины - Галецкий, Л.С.; Егорова, Т.М. (Національна академія наук України, 2008)
Розроблено методологію регіонального еколого-геохімічного аналізу стану навколишнього середовища, засновану на принципі диференціації техногенного забруднення. Отримано кількісні оцінки сумарного забруднення й екологічної небезпеки 12 важких металів у ґрунтах, водах і донних відкладах України. Проведено прогнозно-геохімічну й геоекологічну класифікацію 1240 ділянок захоронення твердих відходів на території України.