Особливості збудження спектральної лінії 221,1 нм Tl I (6s²6p ²P⁰₁/₂ – 6s6p² ⁴P₁/₂) в електрон-атомних зіткненнях - Богачьов, Г.Г.; Ремета, Є.Ю. (Український фізичний журнал, 2010)
Для спектральної лiнiї атома талiю 221,1 нм, що виходить з рiвня 6s6p² ⁴P₁/₂, дослiджено функцiю збудження при зiткненнях атомiв з електронами в областi енергiй вiд порога збудження до 16 еВ та розкидом по енергiї ∼0,7 еВ. Вище потенцiалу iонiзацiї на функцiї збудження знайдено низку особливостей, пов’язаних з автоiонiзацiйними станами та резонансами форми.