Фононне гальмування дислокацій у кристалах KCL з різним станом дислокаційної структури - Петченко, О.М.; Петченко, Г.О. (Український фізичний журнал, 2010)
Iмпульсним методом в областi частот 22,5–232,5 Мгц i T = 300 К дослiджено дислокацiйний резонанс в монокристалах KCl iз залишковою деформацiєю ε = 0,17–1,8%. На основi аналiзу отриманих даних було встановлено, що в умовах варiювання параметрiв дислокацiйної структури iстотно змiнюється лише частотна i амплiтудна локалiзацiя дислокацiйного резонансу, але величина коефiцiєнта в’язкостi B залишається незмiнною. Вiдзначено, що отриманi результати добре узгоджуються з теоретичними оцiнками параметра B.