Про один підхід до ідентифікації особи за контуром профілю носа - Бармак, О.В.; Крак, Ю.В.; Кривонос, Ю.Г. (Штучний інтелект, 2010)
У статті розглядається підхід для ідентифікації особи за контуром профілю носа. Для знаходження простору ознак пропонується використовувати апроксимацію за допомогою B-сплайнів. Алгоритмічна реалізація підходу використовує моделювання структури бази даних у вигляді n- вимірного куба.