Вивчення експресії гена HSP60 на рівні мРНК у тканині серця при дилятаційній кардіоміопатії - Капустян, Л.М.; Рожко, О.Т.; Бобик, В.І.; Рябенко, Д.В.; Сидорик, Л.Л. (Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, 2009)
Досліджено експресію гена HSP60 на рівні мРНК у тканинах сердець пацієнтів, хворих на дилатаційну кардіоміопатію (ДКМП), на останній стадії захворювання та сердець мишей із експериментальною патологією, подібною до ДКМП людини. Виявлено, що на початку хвороби експресія гена HSP60 на рівні мРНК значно зростає, а надалі знижується і не відрізняється від норми на кінцевій стадії. Оскільки концентрація білка Hsp60 у цьому випадку є підвищеною протягом усього захворювання, можна припустити, що відбуваються зміни в регуляції синтезу зазначеного білка на посттранскрипційному рівні або порушення балансу його деградації під час прогресування ДКМП.