Состояние системы гемостаза у беременных с сахарным диабетом 1 типа - Березницкая, А.Г.; Воронин, К.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Вагітність у жінок з цукровим діабетом 1 типу у більшості випадків (78,2%) супроводжується порушеннями гемостазу, які характеризуються більшою гіперкоагуляцією, зниженням активності антикоагулянтів, посиленням ступеня та швидкості агрегації тромбоцитів в порівнянні зі здоровими жінками. Гіперкоагуляція залежить від рівня компенсації вуглеводного обміну. Моніторинг стану системи гемостазу дає змогу раннього виявлення таких порушень, сприяє своєчасній корекції.