Клітинні і молекулярно-генетичні механізми симбіозу та асоціативної взаємодії мікроорганізмів з рослинами у ризосфері - Льошина, Л. (Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, 2009)
Розглянуто результати досліджень взаємодії мікроорганізмів і рослин у ризосфері. Увагу приділено процесу контактної асоціації клітин мікроорганізмів і тканин рослин за участі конкретних молекулярних структур, у якому домінантна роль приділяється білково-вуглеводним взаємовідносинам. Відзначено загальні риси та відмінності у формуванні арбускулярної мікоризи, бобово-ризобіального симбіозу та асоціації небобових рослин із азоспірилами.