Енергетичне газотурбобудування: розвиток світового ринку на період до 2015 р. - Халатов, А.А. (№10, 2007)
Майбутній бурхливий розвиток енергетичного газотурбобудування супроводитиметься впровадженням нових енергетичних технологій - таких як цикли з газифікацією вугілля, циркулюючий киплячий шар під тиском, складні цикли газифікації (Integrated Gasification Combined Cycle). Розвиток ринку газових турбін також стимулюватиме впровадження когенераційних технологій у діапазоні як малих, так і великих потужностей газових турбін.