Повышение эффективности пренатальной диагностики врожденных пороков развития и наследственных заболеваний плода - Демидова, Н.С.; Рыбалка, А.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Під нашим спостереженням перебувало 152 жінки, якi народили дітей з вродженими вадами розвитку (ВВР) та спадковими захворюваннями (СЗ) плоду. Для підвищення ефективності виявлення ВВР та СЗ плоду необхідно збільшити відсоток охоплення ультразвуковим (УЗ) дослідженням, підвищувати кваліфікацію лікарів УЗ діагностики, впроваджувати масовий біохімічний скринінг з використанням декількох біохімічних маркерів. При виявленні двох і більше ознак хромосомної патології направляти вагітну на інвазивну пренатальну діагностику.