Эхографическое сопровождение i триместра беременности в семьях с нарушением репродуктивной функции - Грабарь, В.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проводилося вивчення значущості ультразвукових маркерів (обсягу амніотичної рідини, куприково-тім’яного розміру (КТР), середнього діаметру жовткового мішка, частоти серцевих скорочень ембріона (ЧСС )) для прогнозування вагітності у 205 жінок, що відносились до категорії низького і високого ризику невиношування. Встановлено, що аномальний обсяг амніотичної рідини, збільшення середнього діаметру жовткового мішка, зменшення КТР, зменшення ЧСС ембріона є прогностичними маркерами несприятливого виходу I триместру вагітності.