Новые возможности усовершенствования технологии проведения операции кесарева сечения - Назаренко, Л.Г.; Дуброва, Л.Ю.; Соловьёва, Н.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Представлено дані про проведення досліджень удосконаленої технології кесаревого розтину з використанням однорядного «восьмиподібного» шва у вертикальній площині в доповненні з методом широкосмугової радіохвильової хірургії та аргоно-плазмової коагуляції. Кожен випадок розглянуто з позицій перебігу операції і післяопераційного періоду на підставі клінічного спостереження, лабораторних тестів, УЗД і цитологічного дослідження метроаспірата. Описана методика проведення кесарського розтину мінімізує ризик формування неповноцінного післяопераційного рубця.