Особенности допплерометрии при миоме матки - Олейник, Н.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В роботі надано дані комплексного ультразвукового дослідження артерій матки при міомі матки за допомогою трансвагінальної эхографії в поєднанні с доплерометрією. Проведено обстеження 32 здорових пацієнток. Маткові артерії візуалізувалися у всіх спостереженнях. Дані значення PI и IR для маткових сосудів. Змінення всіх індексів носили однонаправлений характер. Доплерометрія при міомах матки є неінвазивним та інформативним методом оцінки гемодінамічних змін, супроводжуючих цю патологію.