Профилактика массивной кровопотери при кесаревом сечении в случае центрального предлежания плаценты - Островский, К.В.; Луценко, Н.С.; Коломоец, С.П.; Головко, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Представлено метод профілактики масивної крововтрати при виконанні кесарського розтину в випадку центрального передлежання плаценти. Проаналізовано 5 клінічних випадків. Запропоновано методику перев’язки висхідних гілок маткових артерій до відділення плаценти, з подальшою перев’язкою крижано- маткових зв’язок. В зв’язку з задовільним клінічним ефектом запропонована методика рекомендується щодо використання при розродженні пацієнток з центральним передлежанням плаценти.