Дефицитные состояния и осложненное течение беременности - Супрун, С.В.; Козлов, В.К.; Зуева, С.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Після вивчення 532 вагітних жінок, які проживають у великому промисловому центрі (м. Хабаровськ), автори прийшли до висновку, що у вагітних жінок стан анемії є фактором ризику для розвитку гіпоксичного синдрому плода і майбутньої дитини. Дефіцит заліза, селену і йоду є причиною стану анемії на ранніх стадіях вагітності. Позитивний результат було отримано після своєчасного лікування і проведення профілактичних заходів. Стан здоров'я дітей раннього віку був кращим у тих, чиї матері отримували специфічну терапію під час вагітності. Ця діяльність призвела до зменшення анемії амбулаторно в 3,8 рази.