Уровень прогестерона и прогноз наступления беременности в циклах контролируемой стимуляции овуляции - Феськов, А.М.; Феськова, И.А.; Безпечная, И.М.; Чумакова, Н.А.; Блажко, Е.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проаналізовано вплив рівня прогестерону на вибір циклу для проведення стимуляції овуляції з використанням антагоністів-ГнРГ та ймовірність настання вагітності в програмі екстракорпорального запліднення. Було виявлено, що вміст прогестерону менш 3,0 нг/мл на 2 день циклу та менш 1,5 нг/мл – на день введення хоріонічного гонадотропіну людини є прогностично сприятливим по відношенню отримання ембріонів високої якості та відсотку настання вагітності.