Сравнительная визуальная характеристика методов лечения посттравматической деформации шейки матки - Чурилов, А.В.; Кушнир, С.В.; Третьякова, Е.В.; Третьякова, Л.А.; Филонов, П.Д. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У статті наведено порівняльний аналіз радіохірургічного та електрохірургічного методу лікування післятравматичної деформації шийки матки, досліджено строки загоєння післяопераційної рани. Виявлено, що метод радіохвильового впливу можна вважати ефективним радикальним способом лікування, який відрізняється від традиційного – електрохірургічного, що може викликати велику кількість ускладнень у пізньому післяопераційному періоді. Використання радіохірургічного методу скорочує тривалість післяопераційного періоду у 1,5 рази порівняно з електрохірургічним методом.