Тектонічна позиція Фороського виступу континентального схилу Чорного моря - Занкевич, Б.О.; Токовенко, В.С.; Шафранська, Н.В. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2008)
З концептуальних позицій розломно-блокової тектоніки узагальнюються новітні геологічні дані та геолого-геофізичні матеріали з геологічної будови Фороського виступу.