Нейромережний підхід до комп’ютерного розпізнавання облич - Палій, І.О.; Саченко, А.О.; Антощук, С.Г.; Бурак, Т.О. (Штучний інтелект, 2010)
У даній статті представлено підхід до розпізнавання облич на основі комбінованого каскаду нейромережних класифікаторів, методу головних компонент та згорткової нейронної мережі. Наведено результати експериментальних досліджень етапів виявлення, визначення ракурсу та розпізнавання облич порівняно з відомими методами.