Моделювання метаданих опису статистичної інформації - Чертов, О.Р. (Штучний інтелект, 2010)
У статті розглядаються питання, які виникають під час моделювання метаданих, що використовуються для опису різноманітної статистичної інформації. Конкретизується відома модель статистичних бізнес-процесів та пропонується нова семіотична модель метаданих. В них, зокрема, враховані аспекти забезпечення знеособленості та конфіденційності статистичної інформації, а також її захист від розкриття при застосуванні методів інтелектуального аналізу даних.