Модель багатостадійного захворювання для задач медичного страхування - Марценюк, В.П.; Климук, Н.Я. (Штучний інтелект, 2012)
У роботі запропоновано модель захворювання як багатостадійний компартментний процес. Використовується підхід на основі оцінки часу перебування особи (пацієнта) на кожній зі стадій. Розглянуто основні розподіли, пов’язані з часом перебування пацієнта на певних стадія захворювання – експоненціальний, Вейбула, Гомперца, Гомперца – Мейкхама.