Застосування аналізу зв’язних областей до задачі розпізнавання елементів дактильно-жестової мови - Крак, Ю.В.; Шкільнюк, Д.В.; Кручинін, К.С.; Єфімов, Г.М. (Штучний інтелект, 2012)
Об’єктом дослідження є дактильно-жестова мова, яка використовується для спілкування людьми з вадами слуху. Метою дослідження є розробка та реалізація алгоритмів розпізнавання дактильно-жестової мови. У роботі розглядається застосування методів аналізу зв’язних областей, а також використання кутових параметрів для ідентифікації елементів дактильно-жестової мови.