Особенности T-клеточного инфильтрата в коже больных псориазом при NB-UVB (311 нм) терапии - Бабанин, В.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У 55 хворих на бляшковий псоріаз імуногістохімічним методом досліджені біоптати шкіри з визначенням CD3, CD4, CD8 Т-лімфоцитів. Усі хворі були розділені на дві групи: 1 група - 27 хворих, у яких використовувалося тільки стандартне лікування; 2 група - 28 хворих, у яких проводилося стандартне лікування і NB-UVB (311нм) терапія. Використання стандартної і NB-UVB терапії достовірно знижує рівень експресії Т-лімфоцитів, переважно цитотоксичних Т-лімфоцитів у запальному інфільтраті шкіри при бляшкового псоріазу по відношенню до групи хворих, де проводилося тільки стандартне лікування. Індекс співвідношення CD4/CD8 - 0,74 є пороговим діагностичним критерієм адекватності проведеного лікування.