Невтомний дослідник профілактичної медицини (Академіку Ю.І. Кундієву – 80) - Трахтенберг, І. (№10, 2007)
Ця розповідь — про неординарного вченого, творчого дослідника у царині медико-біологічних наук, яскравого представника української наукової школи гігієністів, що розробляє проблеми медицини праці та промислової токсикології, Юрія Ілліча Кундієва. Юрій Ілліч також добре відомий своєю активною діяльністю у галузі практичної охорони здоров’я, організації са нітарноепідеміологічної служби в країні. А ще його високо поціновують як співробітники Інституту медицини праці, який він очолює ось уже понад сорок років, так і колеги з НАН та АМН України. Як радник Президії Національної академії наук та віцепрезидент Академії медичних наук України Ю.І. Кундієв ефективно поєднує свою дослідницьку роботу з плідною організаційною діяльністю у сфері науки й у цій своїй іпостасі також користується заслуженою повагою міжнародної наукової спільноти.