Молекулярно-імпринтовані полімери як штучні аналоги біологічних рецепторів. 1. Загальні принципи молекулярного імпринтингу - Сергеєва, Т.А. (Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, 2009)
Огляд присвячено аналізу робіт у галузі отримання штучних аналогів біологічних рецепторів із застосуванням методу молекулярного імпринтингу. Розглянуто загальні принципи зазначеного методу та типи полімерів, які одержують із його використанням. Основну увагу приділено полімерам-біоміметикам, синтезованим методом нековалентно гомолекулярного імпринтингу.