Прогнозна оцінка впливу змін клімату на урожайність зернових культур та їх валові збори в Україні з використанням космічної інформації - Тараріко, О.Г.; Сиротенко, О.В.; Ильєнко, Т.В.; Кучма, Т.Л. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2013)
Викладено результати оцінки впливу змін клімату на урожайність зернових культур, а також прогноз їх валових зборів на ближню і віддалену перспективу з використанням супутникових даних NOAA. Розглянуто ризики виникнення деградаційних процесів та заходи з пом’якшення їх дії на продуктивність агроекосистем.