Новий метод прогнозування із застосуванням паралельно-ієрархічної мережі - Тимченко, Л.І.; Кокряцька, Н.І.; Мельніков, В.В.; Наконечна, С.В. (Штучний інтелект, 2012)
У статті розглянуті положення, необхідні для розробки методу прогнозування з використанням паралельно-ієрархічної (ПІ) мережі, що використовує ідею згладжування емпіричних даних за гіперболою. Розроблено математичні моделі для прогнозування рядів динамічних образів, а також програмно-технічна реалізація для прогнозування положення рухливих об’єктів на прикладі енергетичних центрів зображень плям лазерних пучків.